The Aliens (2016)

Samenvatting

Veertig jaar geleden stortte er een enorm buitenaards ruimteschip neer in de Ierse Zee. Aan boord bevonden zich honderden aliens, die sindsdien in Groot-Brittannië wonen. Inmiddels zijn het er zo'n 6000. Ze zien eruit als normale aardbewoners, gedragen zich ook net als mensen en spreken gewoon Engels.

Toch worden deze aliens streng gescheiden gehouden van de mensen. Ze zijn geïnterneerd in een zwaar beveiligd getto genaamd Troy, dat wordt omringd door een grote muur. De bewoners van Troy hebben een totaal eigen cultuur - met een gevaarlijke criminele onderlaag. Een grote rol speelt de illegale handel in buitenaards haar, wat door mensen als drugs wordt gerookt.

Op een dag doet Lewis, grensbewaker bij het getto, een ontdekking die zijn leven helemaal overhoop gooit. Hij dacht namelijk een mens te zijn, maar dan blijkt hij in werkelijkheid buitenaards bloed te hebben. Lewis is de eerste menselijke / buitenaardse hybride! Ondertussen wordt hij verliefd op een buitenaardse vrouw, de gevaarlijke Lilyhot.

Serie Algemeen

The Aliens is een Britse SF misdaadkomedie. De serie was geen succes en werd al snel weer stopgezet. Er werden slechts zes afleveringen gemaakt, die in maart en april 2016 werden uitgezonden door de zender E4. Het verhaal was overigens geïnspireerd door de immigrantenproblematiek uit de echte wereld. De Britse tv-recensenten oordeelden echter dat de makers van de serie met dit thema weinig subtiel zijn omgegaan.

Trailer

Links