Astronauts (1981-1983)

Samenvatting

Het verhaal gaat over drie Britse astronauten: commandant Malcolm Mattocks, de vrouwelijke Dr. Gentian Foster en de technische officier David Ackroyd. Ze zijn uitverkoren om als de eerste Britten ooit de ruimte in te gaan. Zes maanden lang zullen ze verblijven op een piepklein ruimtestation. Als vierde bemanningslid wordt ook een hondje genaamd Bimbo meegestuurd.

Eenmaal in de ruimte ontstaan er al snel onderlinge spanningen. Niet alleen hebben de astronauten uiteenlopende persoonlijkheden, ook heeft men op het ruimtestation geen enkele privacy. Zo wordt het drietal vanaf de aarde constant in de gaten gehouden door het personeel van Mission Control. Ondertussen krijgen de astronauten te maken met allerlei problemen, wat steeds weer komische situaties oplevert.

Serie Algemeen

Astronauts is een Britse comedyserie. Het eerste seizoen ging in oktober 1981 in première bij de zender ITV. Ondanks matig succes werden er uiteindelijk twee seizoenen gemaakt, in totaal 13 afleveringen. De laatste aflevering werd in augustus 1983 uitgezonden. In 2012 werd de complete serie in Groot-Brittannië op dvd uitgebracht.

Overigens waren er oorspronkelijk ook plannen voor een Amerikaanse remake. Deze productie kwam echter niet verder dan een enkele pilootaflevering genaamd The Astronauts, die in augustus 1982 werd uitgezonden door de Amerikaanse zender CBS. Verdere afleveringen werden niet gemaakt.

Niet te verwarren metThe Astronauts (2020-2021).

Links