Aquila (1997-1998)

Samenvatting

Het verhaal gaat over twee Britse jongens, Tom en Geoff. Tijdens een vakantie op het platteland vallen ze ineens door een gat in de grond naar beneden. Vervolgens ontdekken ze een grot met daarin een menselijk skelet én een mysterieus bolvormig object. Al snel blijkt dit een buitenaards ruimtevaartuig van duizenden jaren oud te zijn met de naam Aquila.

Voor de twee vrienden is dit natuurlijk de ontdekking van hun leven, hoewel het even duurt voordat de jongens begrijpen hoe ze de Aquila moeten besturen. Het schip kan niet alleen overal naartoe vliegen, ook kan het zichzelf onzichtbaar maken en nog veel meer.

Vanaf dat moment beleven Tom en Geoff samen allerlei spannende avonturen. Ondertussen moeten ze proberen om hun vondst voor de buitenwereld (en met name hun ouders) verborgen te houden.

Serie Algemeen

Aquila is een Britse jeugdserie die werd uitgezonden door de BBC. Het verhaal was gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Andrew Norriss. (Een vervolgboek genaamd Aquila 2 werd in 2010 uitgebracht.) 

De serie bestaat uit twee seizoenen van in totaal 13 afleveringen, die oorspronkelijk van december 1997 t/m december 1998 werden uitgezonden. Aquila was later ook in Vlaanderen te zien bij Ketnet. Tegenwoordig zijn de afleveringen terug te vinden op YouTube. 

Openingsmuziek

Links