Aidan 5 (2009-2011)

Land van oorsprong: USA
Verhaal gaat over: Klonen, Misdaad, Politie, Toekomst
Subgenre: Mystery
Dit is een: Webserie

Samenvatting

We schrijven het jaar 2064. Klonen is gemeengoed geworden. Veel bedrijven en organisaties, waaronder de politie, maken nu gebruik van gekloonde medewerkers.

Het verhaal gaat over de stoïcijnse Detective James Aidan. Hij krijgt op een dag te maken met een reeks schokkende moorden. De slachtoffers zijn echter geen onbekenden. Dat blijken namelijk Aidans eigen klonen te zijn.

Vervolgens moeten Aiden en zijn partner Riley op zoek naar de dader. Al snel wordt duidelijk dat ook de gekloonde Riley gevaar loopt. Wie heeft het op hen voorzien en waarom?

Serie Algemeen

Aidan 5 is een Amerikaanse webserie. Er werden in totaal 16 afleveringen gemaakt, die ieder tussen de 5 en 15 minuten duren. De afleveringen werden tussen augustus 2009 en november 2011 met onregelmatige intervallen bij YouTube online gezet.

Het project vond zijn oorsprong in augustus 2008. Tijdens een film festival ging een groepje enthousiastelingen de uitdaging aan om binnen 48 uur (en met een budget van slechts 200 dollar) een korte film te maken. Uiteindelijk wonnen ze hiermee een aantal prijzen, waarna men besloot om het project als webserie voort te zetten.

Vooral de stijl en sfeer van Aidan 5 vallen op. Niet alleen het verhaal is duidelijk geïnspireerd door het film noir genre, maar ook de vormgeving: de hele reeks wordt gepresenteerd in zwart-wit. De enige bewegende live action beelden in de serie zijn van de personages. De rest van het decor is getekend, waardoor een bijzonder effect bestaat: alsof de kijker een comic leest.

Eind 2012 vroegen de makers van Aidan 5 op het internet donaties van fans om een tweede seizoen te kunnen maken. De opnamen hiervoor hebben in 2013 plaatsgevonden. Tot op heden is het tweede seizoen echter nog niet op het internet verschenen.

YouTube & dvd

Het eerste seizoen kan gratis en legaal op YouTube worden bekeken. Verder is Aidan 5 ook (tegen betaling) verkrijgbaar als regiovrije dvd met daarop vele extra's (verkrijgbaar via de Amerikaanse Amazon en de officiële site van de serie).

Trailer

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief