Adrian (2019)

Samenvatting

Het verhaal speelt in het dystopische jaar 2068. In de toekomst blijkt Italië te worden geregeerd door een corrupt en autoritair regime. De stad Milaan is overbevolkt en ernstig vervuild.

Centraal staat een horlogemaker genaamd Adrian. Hij groeit uit tot een belangrijke verzetsleider nadat hij op een dag min of meer toevallig in opstand komt tegen het regime. Ook besluit hij de misdaad te gaan bestrijden. Hiervoor neemt Adrian wisselende geheime identiteiten aan. Gaandeweg krijgt hij steeds meer volgers en bondgenoten, maar hierdoor komt hij ook in het vizier van de autoriteiten.

Serie Algemeen

Adrian is een Italiaanse animatieserie voor volwassenen. Het project kende een moeilijke geschiedenis. Het verhaal werd al in 2005 bedacht door Adriano Celentano, in eigen land een bekende zanger en acteur. Door allerlei problemen achter de schermen (en zelfs rechtszaken) liep de serie echter steeds weer vertraging op. Volgens de Italiaanse media liepen de productiekosten hierdoor op tot maar liefst 28 miljoen euro.

Uiteindelijk werden er negen afleveringen gemaakt, die in januari 2019 in première gingen. De serie werd door de recensenten lauw ontvangen en ook de kijkcijfers vielen tegen. Tegenwoordig zijn een aantal afleveringen op YouTube terug te vinden.

Link