Ad Vitam (2018)

Samenvatting

Het verhaal speelt enkele decennia in de toekomst. De medische wetenschap heeft zich zodanig ontwikkelt dat er een revolutionaire behandeling tegen ouderdom is ontdekt ("regeneration"). Mensen kunnen nu gemakkelijk meer dan 100 jaar oud worden; de oudste mens is inmiddels 169 jaar. De samenleving is hierdoor behoorlijk veranderd, want iedereen onder de 30 wordt behandeld als 'minderjarig'. Ook gaat de wereld gebukt onder overbevolking.

Centraal staan de 119-jarige politieagent Darius Asram en de onstabiele Christa, een jonge suïcidale vrouw. Ze gaan op onderzoek uit, nadat zeven jongeren om mysterieuze reden gezamenlijk een einde maakten aan hun leven. De grote vraag is waarom deze jongeren - die in theorie het eeuwige leven voor zich hadden - voor deze daad hebben gekozen. Christa is de enige overlevende van een vorige massa-zelfmoord. Darius hoopt dat zij meer inzicht in de zaak kan geven.

Na verloop van tijd komen Darius en Christa een ondergrondse groepering op het spoor, bestaande uit radicale jongeren die zich steeds meer afzetten tegen de nieuwe samenleving die door de regeneration is ontstaan.

Serie Algemeen

Ad Vitam is een Franse zesdelige miniserie, die in november 2018 in première is gegaan bij de tv-zender Arte. De opnames vonden plaats in het Spaanse Benidorm.

In 2019 werd de serie aangekocht door Netflix, waar Ad Vitam nu wereldwijd bekeken kan worden. Netflix biedt naast Nederlandse ondertiteling ook een Engelstalige nasynchronisatie aan.

Trailer

 

Links