The 100 (2014-2020)

Samenvatting

97 jaar geleden werd bijna de gehele aardbevolking uitgeroeid door een nucleaire oorlog. Er waren slechts 400 overlevenden. Dit waren de bewoners van de 12 internationale ruimtestations die zich in een omloopbaan rondom de aarde bevonden.

Drie generaties later is deze groep uitgegroeid tot een samenleving van zo’n 4000 personen. De 12 ruimtestations vormen nu samen een zogenaamde ‘Ark’. Het leven aan boord wordt steeds moeilijker.

Alle voorraden beginnen namelijk op te raken en de leiders van de Ark doen er alles aan om de populatie zo veel mogelijk onder controle te houden. Zo worden zelfs kleine misdaden zwaar bestraft.

Op een dag worden er in het geheim 100 jonge delinquenten naar de aardoppervlakte gestuurd om te onderzoeken of er weer leven op de planeet mogelijk is. De groep krijgt al snel te maken met allerlei voor hen onbekende gevaren in deze nieuwe, primitieve omgeving. De bannelingen hebben verder uiteenlopende persoonlijkheden, wat uiteraard interne spanningen met zich mee brengt.

Bovendien wordt na verloop van tijd duidelijk dat een deel van de oorspronkelijke aardbewoners hebben overleefd. Er zijn hierdoor uiteenlopende groeperingen ontstaan, die nu strijden om de macht.

Serie Algemeen

The 100 is een serie van de Amerikaanse zender CW. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van auteur Kass Morgan. (In het Nederlands uitgebracht als De 100.)

De tv-serie ging in maart 2014 in première. Momenteel zijn er al zes seizoenen uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Inmiddels is er ook groen licht gegeven voor een zevende seizoen, dat in het voorjaar van 2020 wordt verwacht. Dit zal tevens het laatste seizoen van de serie worden, zo hebben de makers laten weten.

Link

4.7272727272727 1 1 1 1 1 4.73 (11 stemmen)
    Tags:
  • post-apocalyptisch
  • actueel