The 100 (2014-2020)

Samenvatting

97 jaar geleden werd bijna de gehele aardbevolking uitgeroeid door een nucleaire oorlog. Er waren slechts 400 overlevenden. Dit waren de bewoners van 12 internationale ruimtestations die zich in een omloopbaan rondom de aarde bevonden.

Drie generaties later is deze groep uitgegroeid tot een samenleving van zo’n 4000 personen. De 12 ruimtestations vormen nu samen een zogenaamde ‘Ark’. Het leven aan boord wordt steeds moeilijker. Alle voorraden beginnen namelijk op te raken en de leiders van de Ark doen er alles aan om de populatie zo veel mogelijk onder controle te houden. Zo worden zelfs kleine misdaden zwaar bestraft.

Op een dag worden er 100 jonge delinquenten naar de aardoppervlakte gestuurd om te onderzoeken of er weer leven op de planeet mogelijk is. De groep krijgt al snel te maken met allerlei voor hen onbekende gevaren in deze nieuwe, primitieve omgeving. De bannelingen hebben verder uiteenlopende persoonlijkheden, wat uiteraard interne spanningen met zich mee brengt.

Bovendien wordt na verloop van tijd duidelijk dat een deel van de oorspronkelijke aardbewoners heeft overleefd. Er zijn hierdoor uiteenlopende groeperingen ontstaan, die nu strijden om de macht.

Serie Algemeen

The 100 is een Amerikaanse serie. Het verhaal is losjes gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van auteur Kass Morgan. (In het Nederlands uitgebracht als De 100.)

De tv-serie ging in maart 2014 in première bij de zender CW. De opnames vonden overigens plaats in het Canadese Vancouver. Uiteindelijk werden er zeven seizoenen (in totaal 100 afleveringen) van de serie geproduceerd. De laatste afleveringen werden in september 2020 uitgezonden.

In Nederland is The 100 momenteel te bekijken via Netflix.

Dvd

De complete tv-serie is met Nederlandse ondertitels ook verkrijgbaar op dvd.

Boekenreeks

In het Nederlands uitgebracht als De 100.

Link