5ive Days to Midnight (2004)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de professor John Tracy Neumeyer. Hij ontdekt op een dag een mysterieus koffertje dat uit de toekomst lijkt te komen. In het koffertje liggen krantenartikelen en een politiedossier met foto's. Hieruit blijkt dat J.T. over precies vijf dagen op brute wijze vermoord zal worden.

J.T. denkt in eerste instantie dat het om een studentengrap gaat, maar al snel blijkt de gedetailleerde informatie uit het koffertje steeds meer overeen te komen met de realiteit. Vervolgens gaat J.T. op zoek naar de waarheid. Wie wil hem vermoorden en waarom? En waar kwam het koffertje vandaan?

Vijf dagen lang volgen we J.T. tijdens zijn zoektocht. Het is echter nog maar de vraag of hij in staat zal zijn de toekomst ook daadwerkelijk te veranderen. Er blijken namelijk meerdere mensen in zijn omgeving een motief te hebben. Kan J.T. zijn eigen dood voorkomen?

Serie Algemeen

5ive Days to Midnight is een Amerikaanse miniserie. De serie werd oorspronkelijk in juni 2004 in vijf delen uitgezonden door het Sci-Fi Channel. Op de eerste avond werden twee afleveringen uitgezonden, daarna volgde steeds één nieuwe aflevering per avond. De totale duur was ongeveer 210 minuten, 42 minuten per aflevering.

Dvd

De serie is met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links