3 Body Problem (2024)

Samenvatting

Het verhaal begint in 1966. Tijdens de Culturele Revolutie wordt een Chinese natuurkunde professor door een woedende menigte gedood. Zijn dochter Ye Wenjie is hier getuige van. Hierna wordt ze zelf ook naar een werkkamp gestuurd. Daar wordt ze gerekruteerd voor een geheim militair project: de zoektocht naar buitenaards leven. 

In 2024 onderzoekt rechercheur Clarence Shi in Londen het mysterieuze overlijden van een aantal wetenschappers. Voor hun dood speelden ze een soort VR game waarin men de wereld moet redden. Gaandeweg wordt duidelijk dat het voortbestaan van de mensheid wordt bedreigd door een geheimzinnige buitenaardse civilisatie. Een direct gevolg van een noodlottige keuze die Ye Wenjie lang geleden maakte. 

Serie Algemeen

3 Body Problem is een nieuwe Amerikaanse serie, geproduceerd door de makers van Game of Thrones. Het verhaal is gebaseerd op de Chinese SF roman The Three-Body Problem van auteur Liu Cixin uit 2008. (Het eerste deel uit een trilogie.)

De serie ging in maart 2024 in première bij Netflix. Overigens is dit niet de eerste verfilming; in 2023 werd ook al een Chinese tv-productie uitgebracht, die qua verhaal wat trouwer is aan het oorspronkelijke boek.

Trailer

Boekenreeks

De oorspronkelijke boekentrilogie is ook in het Nederlands uitgebracht. Deel één onder de naam Het drielichamenprobleem.

Links