12 Monkeys (2015-2018)

Land van oorsprong: USA
Zender: Syfy / Sci-Fi Channel
Verhaal gaat over: Pandemie of virus, Post-apocalyptische serie, Tijdreizen, Toekomst, Wetenschappers
Dit is een: Remake, Tv-serie gebaseerd op film

Tv-remake van de gelijknamige bioscoopfilm uit 1995.

Samenvatting

Het verhaal volgt een tijdreiziger, James Cole, die afkomstig is uit een post-apocalyptische toekomst. In het heden moet hij de oorsprong proberen te vinden van een dodelijke ziekte die in 2043 een groot deel van de mensheid zal uitroeien. Zal het hem lukken om de uitbraak van de epidemie te voorkomen?

Hoewel het uitgangspunt van de serie identiek is aan de film, kiest het verhaal daarna een eigen weg. Het gaat dus niet om een 1-op-1 remake.

Serie Algemeen

Het verhaal is gebaseerd op de bioscoop klassieker 12 Monkeys uit 1995 van regisseur Terry Gilliam. In de film werden de hoofdrollen gespeeld door Bruce Willis en Brad Pitt.

In april 2014 werd bekend gemaakt dat de Amerikaanse zender Syfy opdracht had gegeven voor een tv-remake, met nieuwe acteurs in de hoofdrol. De reeks ging vervolgens in januari 2015 in première.

Uiteindelijk werden er vier seizoen van de serie gemaakt, in totaal 47 afleveringen. Het laatste seizoen werd in juni/juli 2018 uitgezonden. In de laatste aflevering worden alle verhalenlijnen tot een goed einde gebracht.

De hoofdrollen worden overigens vertolkt door Aaron Stanford (Nikita, X-Men: The Last Stand, X2) en Amanda Schull (Suits).

Trailer

Link

4 1 1 1 1 1 4.00 (2 stemmen)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief