12 Monkeys (2015-2018)

Gebaseerd op de gelijknamige bioscoopfilm uit 1995.

Samenvatting

Het verhaal volgt een tijdreiziger genaamd James Cole, die afkomstig is uit het post-apocalyptische toekomstjaar 2043. Hij wordt door de wetenschapper Katarina Jones terug in de tijd gestuurd om het verleden te veranderen. In 2015 moet Cole de oorsprong proberen te vinden van een dodelijke ziekte, die in zijn eigen tijd een groot deel van de mensheid heeft uitgeroeid.

Al snel verzamelt Cole een aantal bondgenoten om zich heen, zoals de virologe Dr. Cassandra Railly en de onstabiele Jennifer Goines. Zal het hen lukken om de uitbraak van de epidemie te voorkomen?

In de latere seizoenen verschuift de aandacht naar een mysterieuze sekte, die zichzelf de Army of the 12 Monkeys noemt. Onder leiding van hun aanvoerder, de gevaarlijke Witness, proberen ze bewust het einde der tijden naderbij te brengen.

Serie Algemeen

12 Monkeys is een Amerikaanse serie. Het verhaal is losjes gebaseerd op de gelijknamige bioscoopfilm uit 1995 van regisseur Terry Gilliam. In de film werden de hoofdrollen gespeeld door Bruce Willis en Brad Pitt. In 2014 werd bekend gemaakt dat de Amerikaanse zender Syfy opdracht had gegeven voor een tv-remake, met nieuwe acteurs in de hoofdrol.

De reeks ging vervolgens in januari 2015 in première. Hoewel het uitgangspunt van de serie identiek is aan de film, kiest het verhaal daarna een eigen weg. De meeste personages in de serie zijn bijvoorbeeld nieuw. Uiteindelijk werden er vier seizoenen van de serie gemaakt, in totaal 47 afleveringen. In de laatste aflevering, die in juli 2018 werd uitgezonden, worden alle verhalenlijnen tot een goed einde gebracht.

De hoofdrollen worden vertolkt door Aaron Stanford (Nikita, X-Men: The Last Stand, X2) en Amanda Schull (Suits).

Trailer

Link