11.22.63 (2016)

Miniserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King.

Samenvatting

Het verhaal gaat over Jake Epping, een pas gescheiden leraar. Een vriend van hem, Al Templeton, blijkt in zijn restaurant een mysterieus tijdportaal te hebben. Op aandringen van Al reist Jake terug naar het verleden en komt terecht in oktober 1960.

Jake krijgt de opdracht om de geschiedenis te veranderen: hij moet de moord op John F. Kennedy in 1963 voorkomen. Al (een Vietnam veteraan) is er namelijk van overtuigd dat hij nooit naar Vietnam had gemoeten als Kennedy op dat moment nog president was geweest. Al heeft zelf overigens ook al geprobeerd om JFK te redden. Hij kon deze missie echter niet volbrengen, omdat hij plotseling kanker kreeg.

Uiteraard is het veranderen van de geschiedenis geen eenvoudige opgave. Bovendien moet Jake rekening houden met allerlei ingewikkelde regels omtrent het tijdreizen. Ook is het nog maar de vraag of Lee Harvey Oswald wel de echte dader is.

Serie Algemeen

11.22.63 is een Amerikaanse mystery miniserie. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King uit 2011.

Vlak voordat het boek werd gepubliceerd werd in de Amerikaanse media al bekend gemaakt dat er plannen waren voor een bioscoop verfilming. Later werd duidelijk dat het film project niet door ging, omdat Stephen King en de beoogde regisseur onenigheid hadden gekregen over het verhaal.

Vervolgens kocht het productiebedrijf van J.J. Abrams de rechten voor een tv-serie. Uiteindelijk werd dit dus een miniserie, die in de VS niet op tv maar alleen via de internetdienst Hulu kan worden bekeken. Overigens zijn er wel een aantal verschillen tussen het oorspronkelijke boek en de tv-versie.

De eerste aflevering van 11.22.63 ging in februari 2016 in première. De serie werd door recensenten erg positief ontvangen. In totaal bestaat de miniserie uit acht afleveringen, waarvan de laatste in april 2016 werd uitgezonden. Behalve J.J. Abrams fungeerde ook Stephen King als één van de uitvoerende producenten. De hoofdrol werd gespeeld door James Franco.

Blu-ray en dvd

De complete serie is met Nederlandse ondertitels op dvd en Blu-ray uitgebracht.

Links

4 1 1 1 1 1 4.00 (1 stem)