Travelers (2016-heden)

Status: Actuele serie
Land van oorsprong: Canada
Zender: Netflix, Showcase
Verhaal gaat over: Tijdreizen

Samenvatting

Honderden jaren in de toekomst is het menselijke ras bijna uitgestorven. De laatste overlevenden ontdekken echter een manier om hun bewustzijn terug in het verleden te sturen.

Deze "travelers" (reizigers) komen vervolgens terecht in de lichamen van normale mensen uit de 21e eeuw. Dit zijn o.a. een FBI agent, een gehandicapte vrouw en haar verzorger, een middelbare scholier, een alleenstaande moeder en een verslaafde student.

Samen hebben ze een geheime missie om de toekomst van de mensheid te veranderen. Uiteraard is dit geen geringe opgave, vooral omdat het leven in de 21e eeuw moeilijker blijkt te zijn dan verwacht.

Serie Algemeen

Travelers is een Canadese serie. Het project werd bedacht door Brad Wright, beter bekend als de mede-bedenker van Stargate SG-1 en diens spin-offs.

Het project is een coproductie tussen de Canadese zender Showcase en de internetdienst Netflix. De opnames vonden plaats in Vancouver.

De serie is in oktober 2016 in première gegaan op de Canadese televisie. In Europa is de serie via Netflix te volgen. Het eerste seizoen bestaat uit 12 afleveringen.

Inmiddels is ook groen licht gegeven voor een tweede seizoen. De nieuwe afleveringen worden eind 2017 verwacht.

De hoofdrol wordt gespeeld door Eric McCormack (Will & Grace). Ook Stargate Universe acteur Patrick Gilmore speelt in de serie mee. De regie is in handen van o.a. Nick Hurran (Doctor Who, Sherlock) en Amanda Tapping (Stargate SG-1).

Links

3.8571428571429 1 1 1 1 1 Gem. waardering 3.86 (7 stemmen)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief