Torchwood krijgt Amerikaanse remake

×

Enquete:

Totaal aantal stemmers: 0
U kunt niet aan deze enquete deelnemen omdat u niet bent ingelogd.
  • audaces
  • audaces's Profielfoto Onderwerp Auteur
Meer
20 jan 2010 00:56 #19706 door audaces
Torchwood krijgt Amerikaanse remake werd gestart door audaces
Opmerkelijk nieuws uit de V.S.: er komt misschien een Amerikaanse remake van de populaire Britse serie Torchwood!

Volgens verschillende nieuwsberichten hebben serie-bedenker Russell T Davies en BBC Worldwide (de commerciële tak van de BBC) vergevorderde plannen voor een Amerikaanse versie van Torchwood, die in de V.S. uitgezonden moet gaan worden door de zender Fox. Davies zal zelf het script schrijven voor de pilot.

Het project zal verder geproduceerd worden door Julie Gardner, die eerder al Doctor Who en de Britse Torchwood produceerde. Davies en Gardner zijn beiden vorig jaar naar de V.S. verhuisd voor een nieuwe carriere, nadat zij Doctor Who verlieten (samen met acteur David Tennant).

Ook zijn er geruchten dat John Barrowman, die in de Britse serie Captain Jack Harkness speelt, aan de Amerikaanse pilot zal meewerken.

Het succesvolle Torchwood - een spinoff van Doctor Who - is sinds 2006 te zien op de BBC. Het derde seizoen werd vorige zomer uitgezonden. Er zijn geruchten over een vierde seizoen, maar dit is door de BBC nog niet bevestigd. Wat het nieuws over de remake voor de originele Torchwood zal betekenen is nog onduidelijk, vooral nu Davies zich in Amerika heeft gevestigd.

Bronnen
- Hollywood Reporter
- Airlock Alpha

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Ru_Piraatje
20 jan 2010 20:46 #19707 door Ru_Piraatje
Beantwoord door Ru_Piraatje in topic Torchwood krijgt Amerikaanse remake
Het schijnt dat Torchwood US gaat over een internationale tak van Torchwood. Waar de UK versie zich natuurlijk nogal op Cardiff focust (met succes voor die stad trouwens!) zal de US versie internationale zaken belichten. Ik denk dat we in dat opzicht ook niet moeten spreken over een remake, maar meer een Amerikaanse spinoff. Of is dat te hoog gegrepen?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • audaces
  • audaces's Profielfoto Onderwerp Auteur
Meer
20 jan 2010 21:20 #19708 door audaces
Beantwoord door audaces in topic Torchwood krijgt Amerikaanse remake
Geen idee. Uit het HR artikel wordt ook niet echt duidelijk of het nu om een heuse remake of om een spin-off gaat. Of wordt het gewoon een voortzetting van de BBC versie? Want de BBC heeft na al die maanden nog steeds niet bevestigd dat er een vierde seizoen komt, ondanks het feit dat het derde seizoen zo'n groot succes was. Misschien dat er door de BBC geen nieuwe afleveringen meer worden gemaakt en dat RTD daarom een Amerikaanse versie wil maken?

Ik weet ook eerlijk gezegd niet wat ik ervan moet denken. Een Amerikaanse Torchwood kan heel heel leuk worden (het script komt immers van RTD), of echt heel heel slecht (het wordt immers op FOX uitgezonden).

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Ru_Piraatje
22 jan 2010 20:01 #19710 door Ru_Piraatje
Beantwoord door Ru_Piraatje in topic Torchwood krijgt Amerikaanse remake
Ach, we zien het wel. Ik heb, gezien de namen die achter het project zitten, goeie hoop. Hoe meer Torchwood hoe beter. Als Fox de serie nou alleen maar de tijd geeft om te groeien...

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • valen
25 jan 2010 09:41 #19712 door valen
Beantwoord door valen in topic Torchwood krijgt Amerikaanse remake
waarschijnlijk slecht als in de U.S. een van oorsprong Engelse serie wordt genomen om opnieuw te maken dan veranderen ze er meestal zo veel aan dat de serie niet meer werkt.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: audaces