Hoofdrolspeler ‘Stargate Universe’ bekend

×

Enquete: (beëindigd op 0000-00-00 00:00:00)

Totaal aantal stemmers: 0
U kunt niet aan deze enquete deelnemen omdat u niet bent ingelogd.
  • audaces
  • audaces's Profielfoto Onderwerp Auteur
Lees meer
15 dec 2008 18:57 #18496 door audaces
Richard Dean Anderson en Joe Flanigan hebben een opvolger gevonden! De Schotse acteur Robert Carlyle zal de hoofdrol gaan spelen in de nieuwe Stargate spin-off Universe. Hij was eerder o.a. te zien in de films ‘The Full Monty’, ‘The World Is Not Enough’, ‘Eragon’ en recentelijk nog in ‘24: Redemption’. ( imdb pagina )Het personage van Robert Carlyle gaat Dr. David Rush heten. Hij wordt de leider van een team dat bestaat uit jonge militairen, wetenschappers en civilisten, die ver van huis vast komen te zitten op een schip van de Ancients. De serie wordt omschreven als "edgier and darker" dan de beide voorgangers ‘SG-1’ en ‘Atlantis’.

De opnamen beginnen in februari 2009 in Vancouver. De pilot zal vervolgens in juli op de Amerikaanse tv worden uitgezonden. De namen van de overige acteurs die aan het project gaan meewerken zijn nog niet bekend.

Bronnen:
Hollywood Reporter
Entertainment Weekly
SyFyPortal

(De laatste weken waren er trouwens nog geruchten dat Carlyle was gecast als de nieuwe Doctor Who, maar nu is dus wel duidelijk dat hij daarvoor niet meer in aanmerking komt. ;) )

Opmerkelijk genoeg schijnt de acteur onlangs ook nog een kranteninterview te hebben gegeven waarin hij zegt dat hij van plan is om in de nabije toekomst in de UK te blijven vanwege zijn gezin. Hopelijk betekent dit niet dat David Rush al in de eerste aflevering ofzo om het leven komt, om vervolgens weer te vervangen te worden door een ander personage. (Zie: Colonel Sumner in de Atlantis pilot.)

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Stoney3K
16 dec 2008 18:16 #18497 door Stoney3K
Beantwoord door Stoney3K in topic Hoofdrolspeler ‘Stargate Universe’ bekend
Dan zijn óf de karakternamen in de tussentijd veranderd of er wordt inderdaad een "Sumner" gedaan. Zie ook hier:

forum.sfseries.nl/viewtopic.php?t=1181

Bovendien wordt de nieuwe Who pas in 2010 geïntroduceerd. Carlyle zou dus goed één seizoen in SGU mee kunnen lopen en dan terug naar de UK gaan voor DW.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • audaces
  • audaces's Profielfoto Onderwerp Auteur
Lees meer
16 dec 2008 18:34 #18498 door audaces
Beantwoord door audaces in topic Hoofdrolspeler ‘Stargate Universe’ bekend
Hmm, uit de blog van schrijver/producer Joe Mallozzi:

josephmallozzi.wordpress.com/

As some of you may have heard, the wonderfully talented Robert Carlyle has signed on to join the crew of the Destiny in the upcoming Stargate: Universe series. The award-winning actor will be playing the role of SGU’s Dr. David Rush, the ship’s brilliant Machiavellian scientist. I see a lot of myself in Rush and, next to yours truly of course, I can’t imagine anyone better for the part. Contrary to initial reports, the Rush character is not the leader of the unplanned expedition. That honor falls to Colonel Everett Young. For now. But things could have a way of changing on board a ship manned by a disparate group with very different agendas…


Colonel Everett Young zit dus nog steeds in het verhaal.

Verder heeft Mallozzi het in zijn blog over alle scripts die al voor Universe geschreven zijn (t/m de midseason cliffhanger blijkbaar). Afgaande op zijn opmerkingen over al deze afleveringen zou David Rush ook na de pilot nog in de serie zitten.

Bovendien wordt de nieuwe Who pas in 2010 geïntroduceerd. Carlyle zou dus goed één seizoen in SGU mee kunnen lopen en dan terug naar de UK gaan voor DW.

De opnamen voor DW seizoen 5 beginnen echter al volgende zomer (2009). Dan zou Carlyle slechts enkele maanden Stargate doen, om daarna meteen DW te gaan doen. Voorlopig ga ik er dus maar van uit dat hij niet de nieuwe Doctor wordt. (Maar ik kan het natuurlijk mis hebben.) ;)

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: audaces