Zestal nieuwe Babylon 5 boeken

×

Enquete: (beëindigd op 0000-00-00 00:00:00)

Totaal aantal stemmers: 0
U kunt niet aan deze enquete deelnemen omdat u niet bent ingelogd.
  • ayashoka
  • Onderwerp Auteur
13 apr 2006 23:59 #6429 door ayashoka
Zestal nieuwe Babylon 5 boeken werd gestart door ayashoka
Zestal nieuwe Babylon 5 boeken

Begin deze maand is bekend gemaakt dat er een zestal nieuwe boeken gaan verschijnen die spelen in het Babylon 5 universum. De verhalen spelen in verschillende tijdsperiodes uit de serie, van tientallen jaren voor de opening van B5 (de Dilgar oorlog) tot het einde seizoen 4 (na de bevrijding van de aarde).

De respectievelijke boektitels en schrijvers zijn:
"Baptism of Fire" van Claudia Christian
"Ashes of the Past" van Bruce Graw
"Ranger Dawning" van Richard Ford
"Visions of Peace" van Matthew Sprange
"Actions of Many" van M.J.Dougherty
"Birth of Heroes" van Bryan Stelle

Hierna volgt een korte samenvatting van elk boek. Deze zullen later ook op de site te vinden zijn, evenals beschrijvingen van de andere B5 boeken. Dit wordt t.z.t. op de updatelijst bekendgemaakt ;)Baptism of Fire (Claudia Christian)
Het verhaal speelt na Sheridan’s bevrijding van de Aarde en heeft Ivanova als centraal karakter. De actrice die Ivanova speelt schrijft ook zelf het boek, wat misschien nog interessante inzichten kan geven in haar karakter.

Het verhaal:
Na 4 jaar op Babylon 5 gediend te hebben wordt Ivanova gepromoveerd naar Kapitein en krijgt het commando over de nieuwe Aardse Warlock kruiser ‘Titans’. Dit gloednieuwe type kruiser is kort te zien in aflevering uit B5:Crusade.

Als niet lang daarna Babylon 5 aangevallen wordt door een onbekend buitenaards ras, krijgt Ivanova de taak om met de Titans hen op te sporen. Het klinkt makkelijker dan het is: om te beginnen staat de pro-Aardse bemanning van de Titans erg achterdochtig tegenover haar – ze is voor hen immers een verader die vocht ‘aan de verkeerde kant’ tijdens de bevrijding, hoe gerechtvaardigd Sheridan’s aanval ook mocht wezen.
Als dat niet genoeg was, blijkt het gloednieuwe schip ook een aantal verassingen te herbergen. En ook Ivanova zelf lijdt nog eens aan een constante stroom flashbacks en overdenkingen, die haar uiteindelijk dwingen om haar persoonlijke alsook professionele demonen te confronteren.


Actions of Many (M J Dougherty)
Dit verhaal speelt rond het einde van seizoen 3/begin seizoen 1, vlak voor de definitieve slag tussen de Alliantie en de Shadows.

Terwijl de Alliantie vloten samentrekken om Sector 83 aan te vallen, lanceren de Shadows een nieuwe aanval. Nu de vloot echter weg is, is er geen bescherming meer voor de achtergebleven planeten. Kapitein Michelle Tennyson, een gebroken veteraan van the Battle of the Line, ziet zich nu genoodzaakt een poging te ondernemen om een defensieloze kolonie te verdedigen.

Zonder vloot, zit er voor haar niets anders op om zelf een vloot op te bouwen: Raiders (piraten), verraders, patriotten en ander schorriemorrie zijn alles wat beschikbaar. Samen zullen ze nu moeten proberen om de kolonie en de miljoenen inwoners te beschermen. Maar wat voor kans hebben gewapende handelsschepen en half-kapote oorlogschepen tegen de Shadows? Een verader, een mislukte Ranger, een dronkaard, een mislukkeling en een cynische Raider moeten leiding geven aan de verdediging. Elk zal zijn rol moeten spelen mochten ze de ramp willen voorkomen – en om zo miljoenen levens te redden.


Ranger Dawning (Richard Ford)
De Anla’Shok, ofwel de Rangers, werkten duizend jaar lang om de onschuldige rassen te beschermen tegen de Shadows. Rechtvaardig en heldhaftig, werden ze later een integraal onderdeel van de Interstellar Alliance als de bewakers van vrede in het bekende universum. Nu wordt dan voor het eerst in een reeks boeken hun geschiedenis verteld.

Het jaar is 2259, en de schaduw valt langzaam over het universum. Alleen de Anla’shok hebben de macht om er tussen te staan. Maar hun aantallen zijn klein, waardoor ze voor het eerst in duizend jaar ook mensen in hun midden moeten opnemen.
James Vance van Earthforce is de eerste die opgeroepen wordt om aan de training als Ranger te beginnen. Niet alleen moet hij een zware training ondergaan, ook moet hij het opnemen tegen de vooroordelen van de Minbari…


Visions of Peace (Matthew Sprange)
De toevallige ontdekking van een oud wapen in een astroïde veld is de aanzet tot een galactische crisis. Micheal Shaw, pas gepromoveerd binnen de Rangers, wordt erop uitgestuurd om de zaak te onderzoeken. Het gevaar is namelijk dat de gebeurtenissen rond de ontdekking (een wapen uit de Dilgar oorlog) de aanzet kan zijn voor een oorlog tussen de Aarde en Centauri Republiek. Duistere figuren blijken zich binnen beide regeringen te bevinden, erop gebrand om de vrede te breken en de levens van miljoenen op te offeren voor hun eigen winst en vooruitgang. Alleen de Rangers kunnen deze ramp voorkomen en moeten proberen de status quo te handhaven.


Birth of Heroes (Bryan Steele)
Marcus Cole is één van de beste voorbeelden van een goede Ranger. Zijn intelligentie en unieke kijk op dingen gaf zoveel energie aan degenen die hem omringenden, dat zelfs zijn zelfopoffering een vanzelfsprekend onderdeel leek van zijn dienst. Zijn vrienden vroegen later jaren af waarom toch die zelfopoffering – keer en keer opnieuw.

Wat gebeurde er nu met hem zoveel jaren eerder dat hij bereid was zoveel te geven? In het boek wordt teruggekeken naar de eerste missies van de Anla’shok, vlak na de oorlog tussen de Aarde en de Minbari. Het was een periode die het toonbeeld moest zijn van vrede, langdurige vrede. In het boek worden de paden uitgelegd voor wat misschien wel de meest bekende en geliefde karakters zijn uit de Babylon 5 serie. ‘Marcus Cole raakte ons allemaal… nu weten we waarom.’


Ashes of the Past (Bruce Graw)
Luitenant David Sinclair, gevechtspiloot op de Hyperion klasse zware kruiser ‘Persephone’, verwachtte dat zijn missie niet meer zou zijn dan het schieten op een paar Raiders. Hij had geen idee dat de vijand die zou verschijnen veel gevaarlijker zou zijn. Het waren de Dilgar, doelgericht op het vernietigen van zijn schip als onderdeel van hun plan om het bekende universum te veroveren. Als snel raakt David en zijn Starfury squadron verwikkeld in een galactische oorlog die de vrede en welzijn van miljoenen bedreigd. Daarbij hoort ook de Aarde en zijn jonge zoon Jeffrey Sinclair...

Bron

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • audaces
  • audaces's Profielfoto
Lees meer
14 apr 2006 19:14 #6450 door audaces
Beantwoord door audaces in topic Zestal nieuwe Babylon 5 boeken
De boeken zullen trouwens in juli/augustus gaan uitkomen. :)

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: audaces