Geen vervolgen meer op Babylon 5; ook The Lost Tales stopt

×

Enquete: (beëindigd op 0000-00-00 00:00:00)

Totaal aantal stemmers: 0
U kunt niet aan deze enquete deelnemen omdat u niet bent ingelogd.
  • zero_gravity
  • Onderwerp Auteur
17 juli 2008 17:58 #17861 door zero_gravity
Geen vervolgen meer op Babylon 5; ook The Lost Tales stopt

Bedenker JMS liet weten te stoppen met enig vervolg op Babylon 5. Ook de direct-to-dvd serie B5: The Lost Tales stopt. Wel zou JMS nog graag een high-budget bioscoopfilm willen maken rond de serie (met misschien met het script van Memory of the Shadows?). De kans daarop is echter klein, zodat Babylon 5 hiermee effectief ten einde is gekomen.De reden voor de stopzetting zijn nu eens niet de verkopen of de (niet ter zake doende) kijkcijfers: JMS heeft zelf besloten te stoppen met de serie, ondanks meerdere opties voor een vervolg. De oorzaken: het in ere houden van originele serie en de lage budgetten.

De terugkeer naar Babylon 5 met de Rangers en The Lost Tales series ondervond hij als prettig en uitdagend, en op persoonlijk vlak ook noodzakelijk. Toch voelt hij dat deze en andere vervolgen niets wezenlijks meer toevoegden aan B5. Eerder doen ze nog afbreuk aan het origineel. Niet heel ernstig, maar toch voldoende om hem tot zijn beslissing te brengen. Overigens heeft hij geen spijt van de gemaakte vervolgen.

Een bijkomende oorzaak zijn de lage budgetten. Filmmaatschappijen zitten continu met de vraag of er na zoveel jaar nog wel een markt is voor Babylon 5 producten, wat zodoende keer op keer in lage budgetten resulteert. The Lost Tales werd bijvoorbeeld met een budget van 2 miljoen dollar gemaakt, niet bepaald ruim. Met zo'n beperkt budget kon/kan JMS naar zijn gevoel nog wel iets leuks doen, toch is het te gebonden. En dat resulteert zo noodgedwongen weer in een mindere kwaliteit dan dat van de originele serie.

JMS verhaalde zijn boodschap in een lange (Engelstalige) post op het JMSnews, bedoeld voor alle B5 fans. Je kunt de post via de bronlink nalezen. Overigens is JMS nog volop in de weer met andere projecten. Hij noemt de huidige periode misschien wel zijn productiefste ooit. In de aankomende Comic Con in San Diego zal hij zo weer het één en ander gaan aankondigen.

Afsluitend: het blijft jammer om te horen dat B5 stopt. Een tweede TLT had zeker welkom geweest, al was het de laatste ooit. Dan nog, B5 heeft een mooie en lange periode gezien. Tijd om het te laten rusten.

Bron: JMSnews

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Frank
18 juli 2008 19:55 #17868 door Frank
Mooi, de serie zoals die was, was mooi :D .
Crusade was jammer dat het niet afgemaakt is, maar 't is wel mooi geweest nu.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: audaces