Special Unit 2 (2001-2002)

Land van oorsprong: USA
Zender: UPN
Verhaal gaat over: Misdaad, Politie
Subgenre: Humor

Monsters are real. Deal with it!

Samenvatting

Het verhaal gaat over een speciale politie-eenheid in Chicago: Special Unit 2. Dit geheime team bestaat uit Detective Nicholas O'Malley en zijn partner Detective Kate Benson. Samen onderzoeken ze zaken die te maken hebben met bijzondere wezens. In de serie worden dit de zogenaamde Links genoemd: mysterieuze wezens die de missende link vormen tussen mensen en apen.

Deze Links zijn vaak terug te vinden in sprookjes en mythen, maar ze blijken zich ook in groten getale in Chicago schuil te houden. Denk daarbij aan Jack the Ripper, de rattenvanger van Hamelen of allerlei soorten monsters. (Vampieren komen echter niet in het verhaal voor, omdat zij volgens de serie nadrukkelijk pure fictie zijn.)

O'Malley en Benson hebben de taak alle Links op te pakken en om hun bestaan geheim te houden voor de rest van de samenleving. De werkmethoden van de agenten zijn soms behoorlijk onorthodox. Zo is één van hun informanten een kleptomane kabouter genaamd Carl. Verder maken de agenten gebruik van futuristische wapens en geavanceerde technologieën. Ook worden ze ondersteund door een aantal – voornamelijk technische – experts.

Serie Algemeen

Special Unit 2 was een luchtige fantasy/SF serie van de Amerikaanse zender UPN. De opnames vonden voornamelijk plaats in het Canadese Vancouver. De serie werd bedacht door Evan Katz (The Event).

De eerste aflevering werd in april 2001 uitgezonden. Het eerste seizoen bestond uit 6 afleveringen, het tweede seizoen uit 13 afleveringen. Na in totaal 19 afleveringen werd de serie alweer stopgezet. De laatste aflevering werd in februari 2002 uitgezonden.

De serie is nooit op dvd uitgebracht.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief