Riese: Kingdom Falling (2009-2011)

Land van oorsprong: Canada
Zender: Syfy / Sci-Fi Channel
Verhaal gaat over: Alternatieve realiteiten
Dit is een: Webserie

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in het koninkrijk Eleysia. Jaren geleden werd de koninklijke familie afgeslacht, waarna de enige overlevende – de jonge prinses Riese – op de vlucht sloeg. Riese zwerft nu rond samen met haar trouwe wolf Fenrir. Eleysia is inmiddels in verval geraakt en het leven hier is zwaar.

Riese wordt constant opgejaagd door de gevaarlijke Sekte. Deze religieuze groepering was ook verantwoordelijk voor de dood van de koninklijke familie. De opdracht hiervoor kwam van Amara, een nicht van de vroegere koningin, die zich na de slachtpartij liet uitgeroepen tot de nieuwe keizerin van het rijk.

Riese moet nu uit handen zien te blijven van Amara en diens volgelingen. Tijdens haar reizen probeert Riese ook enkele duistere geheimen van de Sekte te achterhalen.

Serie Algemeen

De webserie Riese: Kingdom Falling werd in 2009 bedacht door Ryan Copple en Kaleena Kiff. Destijds heette de serie nog alleen Riese. De opnamen vonden plaats in Vancouver. De afleveringen konden worden bekeken op de website van de makers en op YouTube. Eind 2009 werden ze online gezet. Deze serie telde zes afleveringen van ieder ongeveer 10 minuten.

Al snel bleken de afleveringen populair te zijn, wat de interesse wekte van de Amerikaanse zender Syfy. De zender besloot de rechten van de webserie aan te kopen. De oorspronkelijke afleveringen werden hierna van het internet gehaald en opnieuw gemonteerd.

Daarnaast werden nieuwe scènes opgenomen en enkele nieuwe castleden aan het project toegevoegd. Ook werd de naam van de serie veranderd in Riese: Kingdom Falling.

Onder deze nieuwe naam werd de serie tussen oktober 2010 t/m maart 2011 op Syfy.com  online gezet. (In 2011 kon de serie ook gratis op de website van Syfy Benelux worden bekeken met Nederlandse ondertiteling.) Het ging in totaal om tien afleveringen, die ieder tussen de 6 en 11 minuten duren.

Qua stijl valt de serie te omschrijven als een soort low budget mix van Game of Thrones en het steampunk genre.

De cast bestaat overigens uit meerdere bekende SF acteurs, zoals Amanda Tapping uit Stargate SG-1 en Ryan Robbins uit Sanctuary, Patrick Gilmore uit Stargate Universe, Alessandro Juliani uit Battlestar Galactica en Allison Mack uit Smallville.

Link

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief