Red Mars (uitzenddatum onbekend)

Status: Verwachte serie
Land van oorsprong: USA
Verhaal gaat over: Mars, Toekomst
Dit is een: Boekverfilming

Gebaseerd op de Mars trilogie van auteur Kim Stanley Robinson.

Samenvatting

Centraal staan de belevenissen van de allereerste kolonisten op Mars - een enorme stap voor de mensheid. Alles op de rode planeet is vreemd voor de pioniers. Ook krijgen ze steeds weer te maken met allerlei problemen: het leven op Mars is keihard. Samen moeten de kolonisten nu een nieuw leven opbouwen, geen eenvoudige opgave.

Serie Algemeen

Red Mars is een nieuwe geplande tv-serie van de Amerikaanse betaalzender Spike. (Sinds oktober 2015 is Spike ook beschikbaar in Nederland en Vlaanderen.)

Het verhaal is gebaseerd op de bekende Mars trilogie van auteur Kim Stanley Robinson, die hiermee vele prijzen won. De reeks bestaat uit de boeken Red Mars (1993), Green Mars (1994) en Blue Mars (1996). Hierin wordt - in een periode van vele honderden jaren - het verhaal van de eerste kolonisten op Mars en hun nakomelingen verteld. Verder werd The Martians (1999) uitgebracht, een verzameling korte verhalen die zich in hetzelfde universum afspelen.

Door de jaren heen zijn er meerdere plannen geweest voor verfilmingen. Zo wilde James Cameron in 2005 een miniserie maken. Deze plannen werden echter nooit gerealiseerd.

In 2014 liet zender Spike weten interesse te hebben in het project. Uiteindelijk werd in december 2015 bevestigd dat er groen licht was gegeven voor een reeks bestaande uit 10 afleveringen.

J. Michael Straczynski (Babylon 5, Sense8) werd in eerste instantie ingehuurd als schrijver en uitvoerend producent. Op Twitter liet hij destijds weten plannen te hebben voor meerdere seizoenen. In maart 2016 werd echter alweer bekend gemaakt dat Straczynski het project had verlaten na onenigheid met de zender. Ook zijn plaatsvervanger nam even later om dezelfde reden ontslag. De opnames werden hierdoor uitgesteld.

Uiteindelijk liet de zender Spike weten dat het project voorlopig 'gepauzeerd' is. Volgens een woordvoerder zou men de serie nog steeds willen maken, het is echter nog onbekend wanneer dat zal gebeuren.

Link

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief