Het personage

Stark wordt geïntroduceeerd aan het einde van het eerste seizoen. Hij is een Banik Stykera: de Stykera zijn een spirituele subgroep van het Banik slavenras. Zij hebben bijzondere gaven. Zo heeft Stark de gave om pijn en lijden van hen die naar de andere wereld reizen te verlichten. Deze eigenschap, aangeboren bij alle Stykera, maakte Stark een uitermate geschikte testpersoon voor de Aurora Stoel van Scorpius. Maandenlang werd hij door Scorpius gemarteld.

Later herwon Stark zijn vrijheid door samen met Crichton de basis van Scorpius te ontvluchten. Hierna ontwikkelde Stark een speciale relatie met Zhaan. Beide zijn namelijk in staat om hun mentale krachten aan te wenden om langs telepathische weg te communiceren.

Door al zijn ervaringen uit het verleden is Starks persoonlijkheid behoorlijk onstabiel geworden, wat zich uit in een nogal vreemd gedrag.

De acteur

Paul Goddard werd geboren in Engeland, maar verbracht zijn leven grotendeels in Australië. Hij begon zijn carrière op het toneel en speelde mee in meerdere theaterstukken. Daarna werkte hij vooral mee in Australische series en films. Naast Stark in Farscape, zijn Goddards bekendste rollen die van schoonzoon in de kinderfilm Babe en Agent Brown in de sf-film The Matrix.

In 2008 bracht hij nog een CD uit. Ook was hij in 2007 te zien in Australia's Next Top Model als acteer coach.