Het personage

Scorpius werkt voor het militaire apparaat van de Peacekeepers, maar alleen zolang hem dat zelf het beste uitkomt. Zijn levenswerk is het ontwikkelen van een methode om wormgaten kunstmatig te kunnen opwekken en deze vervolgens voor zijn eigen doeleinden volledig kunnen controleren. Om dit doel te kunnen bereiken is Scorpius bereid om erg ver te gaan, incl. moord. Hij vermoedt namelijk dat Crichton meer weet over het ontstaan van wormgaten en probeert deze informatie op alle manieren in handen krijgen. Het gevolg is een dodelijk kat en muis spel.

Een eerdere uitvinding van Scorpius, de gevaarlijke en wrede Aurora Stoel, was een knap staaltje werk en hij gebruikt de stoel regelmatig om op geweldadige wijze informatie aan zijn slachtoffers te onttrekken.

De extreem intelligente Scorpius heeft vele duistere agenda's die voor de kijker niet allemaal even duidelijk zijn, maar zijn primaire missie is momenteel het opsporen van Crichton. Dit mondt al snel uit in een ware obsessie.

De acteur

Wayne Pygram werd geboren op 13 october 1959 in Australië.

Hij begon zijn carrière in het theater, waarna hij de overstap naar tv en film maakte. Daarna speelde Wayne Pygram gastrollen in vele films (o.a. Star Wars) en series (o.a. Lost). Zijn bekendste rol is die van Scorpius in Farscape.

Samen met Farscape collega Anthony Simcoe (D'Argo) vormt hij nog een band genaamd Signal Room. Tot nu zijn er twee cd's uitgebracht.

Scorpius is dubbelrol van Wayne Pygram, die het verhaal ook diens kloon Harvey speelt.