Het personage

De grote en sterke D'Argo werd door de Peacekeepers onterecht veroordeeld om als een zondebok voor de moord op zijn Sebaceaanse vrouw Lo'Lann te dienen. Tijdens zijn gevangenschap werd hij onder erbarmelijke omstandigheden in zijn cel vast gehouden. Zijn haat voor de Peacekeepers is hierdoor veel dieper dan bij Moya's overige bemanningsleden.

D'Argo leeft ervoor om op een dag met zijn verloren gewaande zoon Jothee herenigd te kunnen worden en wraak te kunnen nemen op de Peacekeepers om wat zijn familie is aangedaan. Zijn ervaringen aan boord van Moya hebben hem geleerd iets geduldiger en begripvoller te zijn - tot op zekere hoogte dan, want D'Argo heeft een behoorlijk opvliegend karakter. Hij draagt altijd een Qualta Blade bij zich, zijn favoriete Luxaanse wapen: half zwaard, half energie geweer.

D'Argo heeft grote bewondering voor Zhaan, meer dan hij ooit hardop zou willen toegeven, maar gelukkig is Zhaan vaak in staat om aan te voelen wat onbesproken blijft. Verder heeft D'Argo een goede vriend in Crichton, hoewel hun vriendschap vaak erg stormachtig is. Ook onderhoudt D'Argo een knipperlicht relatie met Chiana.

De acteur

Anthony Simcoe werd op 7 juni 1969 geboren in Sydney, Australië. Na de toneelschool te hebben gevolgd, behaalde hij verschillende graden aan universiteiten en acteerscholen in Australië, de VS en Europa.

Naast vele theaterrollen, film en tv optredens in zijn thuisland, is Anthony ook werkzaam als schrijver van o.a. toneelstukken en als (toneel en tv) regisseur. Tevens geeft hij acteerlessen. Samen met Farscape collega Wayne Pygram (Scorpius) vormt hij nog een band genaamd Signal Room. Tot nu zijn er twee cd's uitgebracht.

De acteur is overigens 1.98 m lang.