Het personage

Meeklo Braca is een loyale Peacekeeper, die oorspronkelijk onder Crais diende op diens Command Carrier. Braca is het type militair dat alle orders zonder vragen accepteert en ook uitvoert. Je zou zijn karakter bijna 'slijmerig' kunnen noemen, maar die beschrijving dekt hem nauwelijks. Crais omschreef Braca later als "de Peacekeeper die in de rangen opklimt door alle orders koste wat het kost uit te voeren".

Braca's ster begon te rijzen toen Scorpius aan boord van Crais' schip verscheen om mee te helpen met de zoektocht naar John Crichton. Scorpius, die een eigen agenda had, maakte Braca al snel duidelijk dat diens loyaliteiten beter bij hem konden liggen dan bij Crais. Dit werd waarheid na het vertrek van Crais, waarna Braca's invloed steeds verder groeide.

Braca bleef Scorpius hierna altijd trouw, ondanks zijn latere en ogenschijnlijke verraad tegenover Scorpius. Na die gebeurtenis diende Braca een tijdlang onder Grayza, wiens gezag hij ook weer accepteerde zonder vragen of problemen. Toen Grayza in seizoen vier een stap te ver dreigde te gaan, greep Braca in en benutte hij deze kans om het commando van haar over te nemen. Braca werd zo kapitein. Later speelde hij nog een belangrijke rol aan de Peacekeeper zijde in de Peacekeeper Wars miniserie.

De acteur

David Franklin werd geboren op 7 mei 1962 in Australië. Zijn rol in Farscape is tot nu toe waarschijnlijk zijn bekendste, maar daarnaast had hij ook vele gastoptredens in Australische en Nieuw-Zeelandse films en tv-series. Zo had David jarenlang een terugkerende gastrol in Xena: Warrior Princess. Ook was hij te zien in films als Crocodile Dundee in Los Angeles en The Matrix Reloaded.