Het personage

Als onderdeel van het Pleisar Regiment van het beruchte Peacekeeper leger, was Aeryn een uitmuntende soldaat en gevechtspiloot. Totdat ze op een dag door haar ontmoeting met Crichton en Moya 's bemanning door de Peacekeepers als 'onherroepbaar besmet' werd bestempeld en werd verbannen door de enige familie die ze ooit gekend had.

Sindsdien hebben Aeryns ervaringen op Moya haar geleerd dat er vele manieren zijn om met anderen te communiceren, maar net als D'Argo gebruikt ze geweld nog steeds als haar primaire oplossing voor problemen. Ze ziet de Peacekeepers nu door de ogen van Moya's bemanning en heeft ingezien dat hun handelswijzen op veel manieren verkeerd en ongenadig zijn.

Na verloop van tijd worden John en Aeryn verliefd op elkaar, wat zich later uit in een knipperlicht relatie.

De actrice

Claudia Black werd op 11 oktober 1972 geboren in Sydney, Australië. Ze begon haar carrière met allerlei gastrolletjes in Australische en Nieuw-Zeelandse tv- en filmproducties. Ze speelde o.a. mee in meerdere afleveringen van Hercules: The Legendary Journeys en Xena: Warrior Princess en ook de bioscoopfilm Pitch Black. Daarnaast werkte ze mee in enkele theaterproducties.

De actrice werd wereldwijd bekend door haar rol van Aeryn in Farscape en daarna haar rol van Vala in Stargate SG-1. Claudia is overigens ook een professioneel zangeres, vooral gericht op jazz en klassieke muziek.

Claudia is getrouwd met ene Jamie, en samen hebben ze twee zonen (geboren in 2005 en 2007).