Farscape #1: The Beginning of the End of the Beginning (december 2008 - april 2009)

Farscape: The Beginning of the End of the Beginning

  • Vier delen, uitgegeven van december 2008 t/m april 2009
  • Geschreven door Rockne S. O'Bannon & Keith R.A. DeCandido
  • Getekend door Tommy Patterson
  • Ook als gebundelde hardcover verkrijgbaar
  • Het verhaal speelt zich af na afloop van de miniserie ‘The Peacekeeper Wars’

Deel 1: Return of the King (24 pagina’s)

Het verhaal begint direct af na afloop van The Peacekeeper Wars. Terwijl Stark bij de Eidelons is gebleven, blijkt Jothee nog aan boord te zijn. Hij en Chiana zijn inmiddels een seksuele relatie begonnen. Ook Noranti is nog aan boord.

John en Aeryn moeten erg wennen aan hun nieuwe rol als ouders van de kleine D’Argo, die de bijnaam Deke heeft gekregen. John en Aeryn willen vanaf nu een rustig en vreedzaam leven gaan leiden, maar hebben niet in de gaten dat Moya overal wordt achtervolgd door een mysterieus schip met een onbekende piloot.

Ondertussen neemt Rygel het besluit terug te keren naar zijn thuisplaneet Hyneria om zijn neef Bishan (die nu aan de macht is) van de troon te stoten. Rygel krijgt daarbij hulp van één van zijn ex-vrouwen, die hem trouw zegt te zijn gebleven. Hij realiseert zich echter niet dat Bishan hem in de val laat lopen.

Deel 2: Dungeons and Dominars (22 pagina’s)

Rygel, Chiana en Jothee zijn door Bishan gevangen genomen. John en Aeryn, die met Deke aan boord van Moya zijn gebleven, krijgen meteen ruzie wanneer ze dit nieuws horen. Want wie gaat er op Deke passen, terwijl de ander een reddingsoperatie uitvoert? Aeryn vindt dat John bij Deke moet blijven, zodat zij – als getrainde soldaat – Rygel & co kan gaan redden. John is het hier natuurlijk niet mee eens.

Uiteindelijk gaan ze samen naar de planeet om hun vrienden te redden. Deke wordt gewoon meegenomen. John en Aeryn hebben echter niet in de gaten dat ze ook hier worden gevolgd door de mysterieuze piloot van het onbekende schip. Bovendien blijkt het organiseren van een reddingsmissie niet zo eenvoudig te zijn als je overal een baby mee naar toe moet nemen.

John en Aeryn zijn erg verbaasd als ze even later ineens gevangen worden genomen – door Scorpius, die met de Hynerianen blijkt samen te werken! Aeryn en John worden bij Jothee en Chiana in de cel gegooid, terwijl Scorpius Deke meeneemt. Rygel wordt ondertussen door Bishan verkocht aan slavenhandelaren op een Peacekeeper schip.

Deel 3: Yes, That’s Our Baby (22 pagina’s)

John, Aeryn, Chiana en Jothee worden al enkele dagen door Scorpius gevangen gehouden. Scorpius onthult nu voor Bishan te werken. Hij wil binnenkort namelijk opnieuw de strijd aangaan met de Scarrans. Omdat de Peacekeepers inmiddels weinig militaire macht meer hebben, probeert Scorpius nu het Hyneriaanse leger voor zijn eigen doeleinden te gebruiken: een nieuwe oorlog tegen de Scarrans.

Rygel is (samen met enkele andere Hynerianen) verkocht als slaaf en bevindt zich aan boord van een Peacekeeper schip. Samen met zijn medegevangen weet Rygel te ontsnappen uit de cel. Dapper verovert hij het schip. De Peacekeeper bemanning wordt gevangen gezet.

Scorpius denkt dat John naar Hyneria gekomen is om zijn plannen dwars te bomen, hoewel John hier helemaal niets vanaf wist. Scorpius gelooft echter niets van deze bewering en dreigt Deke te vermoorden. Na een tijdje weten John en Aeryn te ontsnappen. Ze bevrijden Deke, Jothee en Chiana en slaan vervolgens op de vlucht. Ondertussen wordt de groep nog steeds achtervolgd door de mysterieuze onbekende. Gelukkig worden ze uiteindelijk op het nippertje gered door Rygel, die nu het bevel voert over het Peacekeeper schip.

Deel 4: Hynerian Rhapsody (23 pagina’s)

Na hun ontsnapping keren John, Aeryn, Chiana en Jothee terug naar Moya. Rygel is na alle gebeurtenissen vastbesloten om Bishan definitief van zijn troon te stoten en roept de hulp in van een paar hooggeplaatste militairen die nog aan hem loyaal zijn. Ook Moya en haar bemanning helpen mee.

Hoewel men maar over enkele schepen beschikt om een aanval door te voeren, kunnen Rygel en zijn aanhang door door middel van een slimme afleidingsmanoeuvre het paleis van Bishan binnendringen. Bishan wordt overmeesterd en afgezet. Rygel roept zichzelf weer uit tot Dominar en krijgt veel bijval van zijn volk. Scorpius wordt meteen van Hyneria verbannen.

Ondertussen weet de mysterieuze piloot van het onbekende schip Moya binnen te dringen. Hij is geheel gekleed in het zwart en ook zijn gezicht is bedekt door een zwart maker. De indringer probeert Deke te ontvoeren, maar John en Aeryn kunnen dit voorkomen. Hierna weet de indringer Moya te ontvluchten. Wie of wat hij is blijft voorlopig onbekend. Slechts één ding is duidelijk: John en Aeryn zijn nog niet van deze gevaarlijke vreemde af…

Het verhaal gaat verder in de volgende comics...