Miniserie: The Peacekeeper Wars, deel II

Samenvatting

Crichton, Aeryn en de rest van de bemanning weten aan de Scarrans te ontsnappen. Eenmaal terug op Moya wordt er meteen koers gezet naar de waterplaneet Qujaga. Scorpius probeert ondertussen Crichton nog steeds te overtuigen om de wormhole technologie aan de Peacekeepers te geven. Crichton blijft in eerste instantie weigeren, maar al snel wordt duidelijk dat hij binnenkort een moeilijke keuze zal moeten maken.

Qujaga blijkt namelijk een frontlinie te zijn geworden in de oorlog tussen de Peacekeepers en de Scarrans. Van de planeet is weinig meer over, slechts een handjevol van de oorspronkelijke bewoners is nog in leven. Moya’s bemanning komt vast te zitten op de planeet, tussen de vijandige troepen die elkaar tot op de laatste man bevechten.

Tijdens de veldslag bevalt Aeryn van een gezonde zoon. D’Argo komt echter om het leven tijdens een aanval van de Scarrans. Uiteindelijk weet de bemanning de planeet te ontvluchten. Crichton en zijn vrienden keren terug naar Moya, maar krijgen opnieuw te maken met vijandige schepen die elkaar proberen te vernietigen. De situatie lijkt uitzichtloos te zijn.

Crichton ziet hierdoor geen andere optie meer: hij creëert met behulp van de kennis van de Ancients een wormhole wapen. Dit wapen blijkt zo krachtig te zijn dat niet alleen de schepen van de Peacekeepers en de Scarrans erdoor worden vernietigd, ook wordt de hele planeet Qujaga vernietigd. Wanneer Commandant Mele-On Grayza and Emperor Staleek de kracht van het wapen zien stemmen ze – onder druk van Crichton – in met vredesonderhandelingen. Hierna deactiveert Crichton het wapen. De Peacekeepers en de Scarrans sluiten vrede, maar het blijft natuurlijk de vraag of dit stand zal houden.

Het verhaal eindigt met de onthulling dat de Ancients nu alle wormhole kennis uit Crichtons hersenen hebben verwijderd. Harvey, de Scorpius kloon in het hoofd van Crichton, sterft hierdoor voorgoed. Crichton en Aeryn noemen hun zoon D'Argo Sun-Crichton, als eerbetoon aan hun gevallen kameraad.

Aanvullend

Schrijvers: Rockne S. O'Bannon & David Kemper
Regisseur: Brian Henson
Eerste uitzending: 18 october 2004 (US)

Belangrijkste gastacteurs:
Duncan Young (Emperor Staleek)
Francesca Buller (Ahkna)
Hugh Keays-Byrne (Grunchlk)
Sandy Gore (Muoma)
Nathaniel Dean (Jothee)
John Bach (Einstein)
Ron Haddrick (Yondalao)
Linal Haft(Maryk)
Stephen James King (Pikal)
Tim McCunn (Caa'ta)