Downloads: Farscape Fonts

De Moya en Luxan Fonts

Het Moya font bestaat uit symbolen die je op de UK DVD's van seizoen 3 kunt vinden. Het is gemaakt door Mauraderpilot (Kat) van de (inmiddels niet meer bestaande) website farscape-trivia.co.uk. Onder de numerieke tekens staan als extra Luxaanse symbolen van D'Argo's schip Lo'laa.

fsfont-moya (6K)

-Download font (TT PC/MAC)

Farscape Font: De Pritchard

Het originele font dat voor Farscape gebruikt wordt heet "Pritchard", ontworpen door de ontwerper Martin Wait (UK-1990). Het is een commercieel font wat te bestellen is.
-Koop dit font via Linotype

Farscape Font: De gratis versies

Al snel wilden fans het 'farscape font' gebruiken voor hun sites.

Een persoon met de nick Browny heeft toen een gratis imitatie gemaakt, beter bekend als Browny's Farscape Font. Dit is de bekendste en meest gebruikte versie - versie 1.x. Jammer was dat Browny's versie niet compleet is - kleine letters en speciale tekens ontbraken. Ook leken sommige letters helemaal niet goed op de originelen.

Na Browny was het de fan Scorpwanna die het Farscape Font kloonde, met als doel een compleet en gelijkend font te maken. Dit is haar goed gelukt - en werd versie 2.x gedoopt.

Freeware versie 1.x (Browny's font)

fsfont-brownysfont Gemaakt door: Browny
-Download Browny's versie 1.0 (TT - PC/MAC)

Het origineel - de Pritchard

fsfont-pritchard

Freeware Versie 2.x

fsfont-v2

Gemaakt door: Scorpwanna
-Download versie 2.5 TT PC
-Download versie 2.5 MAC
-Download versie 2.5 MACOS X

Opmerking: De Farscape S krijg je in Windows met alt+0167, of door het paragraaf teken te gebruiken. Op de Mac druk je op Option+S.