Nederlandse boeken (selectie)

Op deze pagina vind je een kleine selectie van Nederlandse sciencefiction boeken. Heb je zelf ook een suggestie voor deze lijst? Laat het ons weten!

Boeken

Het boek

Het is boek is een bundel met vier spannende sciencefiction verhalen: De bezoekers, Het verschijnsel, Wenkend perspectief en De andere wereld. Deze verhalen verschenen eerder afzonderlijk als e-book.

De schrijver

Hans Mantel is naast schrijver ook contrabassist, musicoloog en programmamaker. In 1995 begon Hans een radioloopbaan die tot heden voortduurt en die hem de jazzstem in het Nederlandse radiolandschap heeft gemaakt. Hij geeft ook lezingen en trainingen o.a. op het gebied van relaties tussen jazz spelen en management.

Het boek

Het gros van de wereldbevolking, waaronder Bair, Francien en Aha, zit gevangen in een uitzichtloze situatie. Het milieu wordt om zeep geholpen en de mensen worden onderdrukt door een vijftal criminelen (De Vijf) die de wereld op dictatoriale wijze regeren. Maar dan komen de drie hoofdpersonen in contact met een onvoorstelbare parallelle wereld die hulp lijkt te bieden in het verzet tegen het machtsblok van De Vijf.

De schrijver

Pierre Derix is geboren in 1948 en momenteel woonachtig in het Noord-Hollandse Andijk. Tot aan zijn pensioen werkte was hij docent Nederlands in het voortgezet onderwijs. Daarna heeft hij, onder andere, als hobby het schrijven ontdekt. Derix noemt het boek een ‘visionaire SF-roman’ en is zijn reactie op de ‘verkwanseling’ van onze mooie aarde. Een werelden die zich buiten ons gezichtsveld bevinden, hebben hem altijd geboeid en hij geniet er daarom ook van om ideeën en gedachten daarover op papier kunnen zetten in een verhaal en daarmee af te zetten tegen een reële wereld.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Nederlandstalige SF boeken/verhalen ook eens op de volgende websites: