Het Transformers film universum

Amerikaanse film franchise over de buitenaardse Transformers. Dit zijn geavanceerde robots afkomstig van de planeet Cybertron. Op aarde kunnen zij moeiteloos transformeren in allerlei soorten voertuigen. Er zijn twee soorten Transformers: de goede Autobots (aangevoerd door Optimus Prime) en de slechte Decepticons (onder leiding van Megatron). Beide partijen zijn verwikkelt in een oorlog, die voor een deel op de aarde wordt uitgevochten.

Tot op heden werden de volgende live-action films gemaakt:

Algemeen

De Transformers franchise vond zijn oorsprong in het gelijknamige speelgoed uit de jaren 80. Parallel aan dit speelgoed werden ook comics uitgebracht. Gebaseerd op de hieruit ontstane verhaallijnen werden verder meerdere animatie-series en -films gemaakt. Hierdoor nam de populariteit van de franchise steeds verder toe.

In 2007 werd voor het eerst een live-action Transformers film uitgebracht, die een enorm succes bleek te zijn. Dit was een begin van een hele nieuwe filmreeks.

Toekomst

De komende jaren kunnen de fans meerdere nieuwe Transformers films verwachten. De eerstvolgende zal uitkomen in 2017. Verder is er voor 2018 een spin-off film aangekondigd rond het personage Bumblebee. Voor 2019 staat er nog een vervolg op stapel.