Time After Time (2017)

Gebaseerd op de gelijknamige roman en film.

Samenvatting

De serie gaat over de Britse SF auteur H.G. Wells (1866-1946). In 1895 publiceerde hij zijn beroemde roman The Time Machine.

In deze tv-serie wordt gesteld dat dit geen fictie was, maar dat Wells destijds een echte tijdmachine heeft gebouwd. Het verhaal volgt de avonturen die de auteur hierna beleeft.

De serie begint wanneer Wells zijn uitvinding aan een vriend van hem laat zien, ene John Stevenson. Hij heeft echter niet in de gaten dat deze Stevenson in werkelijkheid Jack the Ripper is. Vervolgens gebruikt Stevenson (die op de vlucht is voor de politie) de tijdmachine om naar de toekomst te ontsnappen.

Wells reist hem achterna en komt terecht in het hedendaagse New York. Hier moet hij proberen om de gevaarlijke seriemoordenaar voorgoed te stoppen. Ondertussen wordt Wells verliefd op een moderne vrouw.

Serie Algemeen

Time After Time is een nieuwe Amerikaanse serie van de zender ABC. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Karl Alexander uit 1979. In datzelfde jaar werd ook een Time After Time bioscoopfilm uitgebracht met Malcolm McDowell in de hoofdrol.

De tv-serie zal in maart 2017 in première gaan.

Vergelijkbare serie: The Secret Adventures of Jules Verne (2000).

Teaser

 

Links

  • deadline.com - ‘Time After Time’ Picked Up To Series By ABC
  • ew.com - ABC orders H.G. Wells drama