Voyager Relaunch

Boekenreeks die verder gaat waar de tv-serie ophield. Hoe vergaat het de bemanning van de USS Voyager nadat zij terugkeren naar de aarde?

Overzicht

Klik op een titel voor een korte samenvatting van ieder boek.

1. Homecoming (2003)

1. Homecoming (Christie Golden, 2003)

Na zeven jaar in het Delta Kwadrant te hebben doorgebracht, is de bemanning van de Voyager eindelijk weer thuis. Voor velen brengt dit niet alleen blijdschap, maar ook veel onzekerheid met zich mee. Op de aarde is er in de afgelopen jaren namelijk veel veranderd. De Doctor en Seven voelen zich in ieder geval niet erg welkom.

Ondertussen wordt Kathryn Janeway bevorderd tot admiraal. Tegelijkertijd doen zich nieuwe problemen voor: er duikt een nieuw mysterieus Borg virus op en er breekt een holo-revolutie uit.

2. The Farther Shore (2003)

2. The Farther Shore (Christie Golden, 2003)

De aarde wordt getroffen door een mysterieus Borg virus, dat binnen korte tijd veel slachtoffers maakt. Starfleet vermoedt dat de bemanning van de Voyager verantwoordelijk is voor de uitbraak van dit virus. Seven en Icheb worden daarom gevangen gezet, hoewel ze onschuldig zijn.

Ondertussen zoekt B'Elanna naar haar dood gewaande moeder Miral op de planeet Boreth. Deze zoektocht eindigt echter met een tragedie. Verder breidt de holo-revolutie zich steeds verder uit.

3. Spirit Walk: Old Wounds (2004)

3. Spirit Walk: Old Wounds (Christie Golden, 2004)

De Borg crisis is voorbij en Chakotay is nu bevorderd tot de nieuwe kapitein van de Voyager. Starfleet betwijfelt echter of een voormalige Maquis strijder wel een geschikte officier kan zijn. Chakotay zal zich dus moeten bewijzen.

De eerste missie van de nieuwe Voyager bemanning is het transport van een groep kolonisten naar de planeet Loran II. Chakotay's zus Sekaya is ook aan boord als spiritueel adviseur voor de kolonisten. Helaas wordt al snel duidelijk dat dit geen simpele missie zal worden.

4. Spirit Walk: Enemy of My Enemy (2004)

4. Spirit Walk: Enemy of My Enemy (Christie Golden, 2004)

Chakotay en zijn zus Sekaya worden gevangen gehouden door de beruchte Cardassiaan Crell Moset, die op de planeet Loran II allerlei illegale experimenten op mensen uitvoert. Ook Chakotay en Sekaya dreigen nu het slachtoffer te worden van Mosets waanzinnige plannen.

Ondertussen heeft niemand in de gaten dat de bemanning van de Voyager is geïnfiltreerd door een Changeling die om onduidelijke reden met Moset samenwerkt.

5. Full Circle (2009)

5. Full Circle (Kirsten Beyer, 2009)

Het boek speelt zich af over een periode van meerdere jaren, van 2378 t/m 2381. D.m.v. flashbacks komt de lezer meer te weten over de nasleep van een schokkende gebeurtenis. Kathryn Janeway blijkt namelijk tijdens een missie tegen de Borg om het leven te zijn gekomen. Uiteraard komt dit nieuws hard aan bij haar familie en collega’s.

Vooral Chakotay gaat door een diep dal, omdat hij en Janeway vlak voor haar dood net een relatie waren begonnen. Uiteindelijk besluit Chakotay zelfs zijn commando neer te leggen.

Ondertussen wordt Miral, de dochter van Tom en B'Elanna, ontvoerd door een religieuze Klingon sekte. Hoewel het kind kan worden gered, blijken de problemen hiermee nog lang niet voorbij te zijn.

Verder maakt Starfleet plannen om een nieuwe vloot (onder leiding van de Voyager) terug te sturen naar het Delta Kwadrant.

6. Unworthy (2009)

6. Unworthy (Kirsten Beyer, 2009)

Project Full Circle gaat van start. Een vloot van negen schepen, geleid door Admiraal Batiste en met de Voyager als vlaggenschip, vertrekt richting het Delta Kwadrant voor een nieuwe uitgebreide verkenningsmissie. Starfleet is vooral benieuwd of de Borg echt definitief zijn verslagen.

Omdat Chakotay na de dood van Janeway ontslag heeft genomen, heeft de Voyager nu een nieuwe kapitein: Afsarah Eden. Tom Paris is haar eerste officier. Uiteraard dienen zich in het Delta Kwadrant al snel de eerste problemen aan. Ondertussen heeft Seven last van angstaanjagende dromen.

7. Children of the Storm (2011)

7. Children of the Storm (Kirsten Beyer, 2011)

Na het vertrek van Admiraal Batiste heeft Afsarah Eden het commando over de vloot op zich genomen. Ze blijkt echter een geheimzinnig verleden te hebben. Verder is Chakotay weer terug als kapitein van de Voyager. Hij krijgt meteen te maken met een bijzonder gevaarlijke situatie.

Nadat een poging om contact te zoeken met een mysterieus buitenaards ras (dat bekend staat als Children of the Storm) helemaal verkeerd afloopt, krijgt de vloot te maken met zware verliezen.

8. The Eternal Tide (2012)

8. The Eternal Tide (Kirsten Beyer, 2012)

Kathryn Janeway leeft! Nadat Junior, de zoon van de almachtige Q, een verontrustende ontdekking doet, besluit hij Janeway terug in het leven te halen. Al snel wordt echter duidelijk dat haar wederopstanding niet alleen grote gevolgen zal hebben voor de Full Circle vloot, maar ook voor de rest van het universum. Janeway zelf heeft grote moeite om alle gebeurtenissen te verwerken, vooral omdat er sinds haar 'dood' veel blijkt te zijn veranderd.

Ondertussen wordt het mysterie rondom Afsarah Eden steeds groter.

9. Protectors (2014)

9. Protectors (Kirsten Beyer, 2014)

Sinds het begin van haar missie heeft de Full Circle vloot grote verliezen geleden: in totaal vijf schepen zijn inmiddels verloren gegaan. De overgebleven schepen in de vloot hebben na het vertrek van Afsarah Eden geen commandant meer.

Admiraal Janeway is weliswaar teruggekeerd, maar Starfleet heeft grote bedenkingen of zij na alle gebeurtenissen wel in staat is om de missie te leiden. Janeway wordt daarom terug geroepen naar de aarde voor een evaluatie.

Ondertussen besluit de bemanning van de Voyager contact te leggen met een buitenaards volk waarvan ze negen jaar eerder een noodoproep ontvingen.

10. Acts of Contrition (2014)

10. Acts of Contrition (Kirsten Beyer, 2014)

Admiraal Janeway heeft nu het commando over de Full Circle vloot in het Delta Kwadrant. Haar eerste missie is het aangaan van diplomatische betrekkingen met de 'Confederacy of the Worlds of the First Quadrant'. Deze organisatie valt te vergelijken met de Federatie in het Alpha Kwadrant.

Al snel wordt echter duidelijk dat de Confederacy een zeer gewelddadig verleden heeft. Ondertussen blijken een aantal oude vijanden van de Voyager samen een coalitie te hebben gevormd.

11. Atonement (2015)

11. Atonement (Kirsten Beyer, 2015)

Oude vijanden van de Voyager hebben zich verenigd in een nieuwe coalitie: de Kinara. Hun aanvoerder wil Janeway berechten voor alle 'misdaden' die ze in het Delta Kwadrant zou hebben begaan. Deze omstandigheden dwingen Chakotay tot een lastige samenwerking met de onbetrouwbare Confederacy.

Ondertussen krijgen Tom en Seven in het Alpha Kwadrant te maken met een enorme samenzwering binnen Starfleet. Een aantal onschuldige ex-Borg dreigen hiervan het slachtoffer te worden.

12. A Pocket Full of Lies (2016)

12. A Pocket Full of Lies (Kirsten Beyer, 2016)

De Full Circle vloot reist verder door het Delta Kwadrant. Al snel worden Janeway en haar collega’s opnieuw geconfronteerd met het verleden.

Op de planeet Sormana wordt namelijk een tweede Kathryn Janeway aangetroffen. Het blijkt te gaan om een dubbelganger uit een alternatieve tijdlijn.

Deze ontdekking leidt tot een hernieuwde kennismaking met de Krenim, een gevaarlijk ras dat met geavanceerde technologieën de tijd kan manipuleren. (Zie ook de aflevering Year of Hell uit seizoen 4.)

Facebook
Twitter