Star Trek: Discovery (2017)

Nieuwe Star Trek serie die in september 2017 in première zal gaan.

Waar gaat het verhaal over?

Starfleet logoEr is momenteel nog weinig over de inhoud van de nieuwe serie bekend. We weten alleen dat er nieuwe personages zullen worden geïntroduceerd. Centraal staat de bemanning van de USS Discovery.

Het verhaal zal zich chronologisch gezien gaan afspelen tussen de gebeurtenissen van Star Trek: Enterprise en Star Trek: The Original Series in. Verder zal de serie zich niet afspelen in het 'reboot universum' van J.J. Abrams, maar in het normale, oorspronkelijke Star Trek universum.

Achtergronden

In november 2015 werd door de Amerikaanse zender CBS bekend gemaakt dat er eindelijk weer een nieuwe Star Trek spin-off serie zal worden gemaakt. De laatste tv spin-off, Enterprise, kwam in 2005 ten einde. Sindsdien werden er alleen nog Star Trek films gemaakt.

Opvallend is dat de serie in de VS niet meer op tv zal worden uitgezonden. De afleveringen zullen namelijk alleen te zien zijn via CBS All Access. Dit is een nog redelijk nieuwe video on demand internetdienst die alleen voor betalende abonnees van CBS toegankelijk is. Kijkers buiten de VS kunnen de serie straks via Netflix volgen.

Alex Kurtzman is één van de uitvoerende producenten van het project. Hij schreef eerder mee aan het script voor de films Star Trek XI (2009) en Star Trek Into Darkness (2013).

De opnames voor Star Trek: Discovery begonnen in het voorjaar van 2017 in het Canadese Toronto.

Link