The Refugees (2015)

Algemeen

Spaans-Britse coproductie. In Spanje uitgezonden als Refugiados.

Samenvatting

Vijftig jaar in de toekomst wordt de mensheid getroffen door een enorme, wereldwijde ramp. Om te kunnen overleven vluchten 3 miljard mensen terug in de tijd. Ze komen terecht in wat voor ons het heden is. Uiteraard zorgt de komst van zoveel vluchtelingen al snel voor problemen.

Er blijken twee belangrijke regels te zijn waar iedere vluchteling zich aan moet houden. 1) Ze mogen niet praten over de toekomst en 2) ze mogen in het verleden geen contact opnemen met hun eigen familie.

Centraal staat de familie Cruz: Samuel, Emma en hun dochter Ani. Hun schijnbaar perfecte leven wordt totaal overhoop gegooid door de komst van de mysterieuze vluchteling Alex. Die blijkt een bijzondere missie te hebben. Om deze missie te volbrengen is hij bereid om alle regels te overtreden. 

Serie Algemeen

The Refugees is een Spaans-Britse coproductie. Het gaat om een samenwerking tussen Atresmedia en BBC Worldwide (de commerciële tak van de BBC). In Spanje werd de serie uitgezonden onder de naam Refugiados.

De serie werd in januari 2014 aangekondigd in een persbericht. Vervolgens vonden de opnames plaats in de zomer van 2014. Er werd gefilmd op locatie in Spanje (in de omgeving van Madrid), maar de voertaal in de serie is Engels. Ook de meeste acteurs zijn Brits.

De hoofdrol wordt gespeeld door de Brits-Spaanse actrice Natalia Tena (uit Game of Thrones, Harry Potter). Acteur Will Keen speelt Sam, terwijl zijn dochter Dafne Keen ook zijn tv-dochter Ani speelt.

De serie telt in totaal 8 afleveringen. Deze werden in mei en juni 2015 uitgezonden op de Spaanse televisie, waar alle afleveringen werden nagesynchroniseerd. Wanneer The Refugees ook op de Britse tv zal worden uitgezonden is momenteel nog onbekend.

Links