Red Mars (uitzenddatum onbekend)

Gebaseerd op de Mars trilogie van auteur Kim Stanley Robinson.

Samenvatting

Centraal staan de belevenissen van de allereerste kolonisten op Mars - een enorme stap voor de mensheid. Alles op de rode planeet is vreemd voor de pioniers. Ook krijgen ze steeds weer te maken met allerlei problemen: het leven op Mars is keihard. Samen moeten de kolonisten nu een nieuw leven opbouwen, geen eenvoudige opgave.

Serie Algemeen

Red Mars is een nieuwe Amerikaanse tv-serie, die zal worden uitgezonden door de betaalzender Spike. (Sinds oktober 2015 is Spike ook beschikbaar in Nederland en Vlaanderen. Het is echter nog onbekend of de serie ook hier te zien zal zijn.)

Het verhaal is gebaseerd op de bekende Mars trilogie van auteur Kim Stanley Robinson, die hiermee vele prijzen won. De reeks bestaat uit de boeken Red Mars (1993), Green Mars (1994) en Blue Mars (1996). Hierin wordt - in een periode van vele honderden jaren - het verhaal van de eerste kolonisten op Mars en hun nakomelingen verteld. Verder werd The Martians (1999) uitgebracht, een verzameling korte verhalen die zich in hetzelfde universum afspelen.

Door de jaren heen zijn er meerdere plannen geweest voor verfilmingen. Zo wilde James Cameron in 2005 een miniserie maken. Deze plannen werden echter nooit gerealiseerd.

In 2014 liet zender Spike weten interesse te hebben in het project. Uiteindelijk werd in december 2015 bevestigd dat er groen licht is gegeven voor 10 afleveringen.

J. Michael Straczynski (Babylon 5, Sense8) fungeert als uitvoerend producent. Tevens zal hij de scripts schrijven. Straczynski heeft op Twitter aangegeven dat de eerste 10 afleveringen alleen over het eerste boek gaan. Hij heeft plannen voor meerdere seizoenen, waarin ook de andere boeken worden behandeld.

Update maart 2016: volgens Amerikaanse media heeft Straczynski het project verlaten na onenigheid met de zender. Ook zijn plaatsvervanger zou inmiddels ontslag hebben genomen. De opnames zijn hierdoor verschoven. Onbekend is nu wanneer de serie in première zal gaan.

Link