Prometheus (2012)

Samenvatting

We schrijven het jaar 2089 (dit is zo'n 30 jaar voor de gebeurtenissen uit Alien). Een team wetenschappers ontdekt een aanwijzing over de oorsprong van de mens. Deze informatie komt uit een sterrenkaart, die werd gecombineerd uit verschillende archeologische vondsten.

De bemanning van het schip Prometheus wordt (gesponsord door de Weyland Corporation) op een wetenschappelijke expeditie gestuurd om met deze kaart de herkomst van de mensheid te vinden. Deze zou ergens op een verre planeet liggen.

In de donkerste uithoeken van het heelal moet men vervolgens een angstaanjagende strijd aangaan om zichzelf en de hele mensheid te redden.

Achtergronden

Prometheus speelt zich af in hetzelfde universum als de Alien-filmreeks. Het verhaal kan hierdoor worden gezien als een prequel. Desondanks is het verder een op zichzelf staande film, die ook los van de Alien reeks kan worden bekeken.

Rond 2002 begon men met de ontwikkeling van deze film, die in eerste instantie de vijfde film in de Alien reeks had moeten worden. In 2003 werd het project echter geparkeerd om plaats te maken voor Alien vs. Predator. De productie lag hierna lange tijd stil, totdat Ridley Scott weer interesse toonde in 2009.

Het directe vervolg op Prometheus heet Alien: Covenant.

Specificaties

Regisseur: Ridley Scott
Schrijvers: Jon Spaihts en Damon Lindelof
Duur: 124 minuten
Première: 31 mei 2012

Hoofdcast

Noomi Rapace
Logan Marshall-Green
Michael Fassbender

Trailer

Blu-ray en dvd

De film is verkrijgbaar op dvd, Blu-ray en 3D Blu-ray.

Facebook
Twitter