Het Predator universum

Predator is een Amerikaanse SF horror franchise. Centraal staan extreem gevaarlijke buitenaardse wezens, die puur voor de sport op andere rassen in het universum jagen. Meestal wordt de mensheid hiervan het slachtoffer. Het Predator universum bestaat momenteel uit de volgende films:

  1. Predator (1987)
  2. Predator 2 (1990)
  3. Predators (2010)
  4. The Predator (2018)

Crossover films

  1. Alien vs. Predator (2004)
  2. Aliens vs. Predator: Requiem (2007)

Kijk voor meer informatie over de Alien vs. Predator films op onze AvP afdeling.

Algemeen

De Predators werden geïntroduceerd in de film Predator uit 1987. De hoofdrol hierin werd gespeeld door Arnold Schwarzenegger. Het verhaal gaat over een groepje Amerikaanse militairen, die tijdens een missie in de jungle worden opgejaagd door mysterieuze aliens.

De film was een succes, waarna verschillende vervolgdelen werden gemaakt. (Schwarzenegger werd in de latere delen echter vervangen door andere acteurs.) De Predator films worden over het algemeen gekenmerkt door vele actie- en geweld scènes. Verder werden er allerlei boeken, comics en videogames rond de Predators uitgebracht.

Crossovers

Nadat de tweede Predator film in 1990 was uitgekomen, leek het er lange tijd op dat er geen vervolg meer zou komen. Uiteindelijk kwam in 2004 alsnog een nieuwe film uit, hoewel niet alle fans hierover even positief waren. Het ging namelijk om een crossover film met de Alien franchise, onder de naam Alien vs. Predator. Een tweede deel volgde in 2007. Voor meer informatie over Alien vs. Predator zie onze AvP afdeling.

Toekomst

Sinds 2010 spelen de Predator films zich weer uitsluitend af in hun eigen filmuniversum, overigens tot tevredenheid van de fans. De volgende film wordt verwacht in 2018. Als we de geruchten mogen geloven zal ook Schwarzenegger weer van de partij zijn.