Killjoys (2015-heden)

Algemeen

Samenvatting

Cast van KilljoysHet verhaal gaat over drie interplanetaire premiejagers ('Killjoys') in een ver sterrenstelsel, dat bekend staat als het 'Quad'. De Killjoys hebben de taak allerlei gevaarlijke criminelen op te sporen, maar moeten zich tegelijkertijd wel aan strenge regels houden. Ze mogen tijdens hun missies bijvoorbeeld geen politieke voorkeur hebben.

In de praktijk is het echter bijna onmogelijk onpartijdig te blijven. Het politiek onstabiele Quad staat namelijk aan de vooravond van een bloederige oorlog.

De bewoners van de planeet Qresh hebben in het verleden drie manen in hun stelsel gekoloniseerd. Hierdoor zijn vier werelden ontstaan met totaal verschillende sociaal economische omstandigheden. Qresh is de thuisplaneet van de welvarende elite, op Leith woont de middenklasse. Het drukbevolkte Westerley wordt bewoond door de onderklasse. De ontevredenheid van de armsten dreigt nu om te slaan in een klassenoorlog. Op Arkyn gebeuren ondertussen allerlei mysterieuze dingen. 

De premiejagers hebben uiteenlopende persoonlijkheden: D’avin is een ex-soldaat, terwijl zijn broer John niet van conflicten houdt. Dutch lijkt een vrolijke meid, maar blijkt een duister verleden te hebben. Als kind werd ze opgevoed tot professioneel moordenaar door haar mentor Khlyen.

Serie Algemeen

Killjoys is een van oorsprong Canadese serie. Het gaat om een coproductie tussen de Canadese zender Space en het Amerikaanse Syfy. (De serie wordt tegelijkertijd in beide landen uitgezonden.) De opnames vonden plaats in Toronto.

Het project werd bedacht door Michelle Lovretta (Lost Girl) en wordt geproduceerd door hetzelfde productiebedrijf dat ook Orphan Black maakt.

De cast bestaat uit Aaron Ashmore (Warehouse 13), Luke Macfarlane (Brothers & Sisters) en de Britse Hannah John-Kamen (The Hour).

Killjoys is in juni 2015 in première gegaan. Inmiddels zijn er twee seizoenen uitgezonden op de Noord-Amerikaanse televisie. Er is ook groen licht gegeven voor een derde seizoen, dat medio 2017 te zien zal zijn.

Link