Electric Dreams: The World of Philip K. Dick (2017)

Status: Verwachte serie
Land van oorsprong: Groot-Brittannië, USA
Zender: Amazon, Channel 4
Serie gaat over: Alternatieve realiteiten, Robots & kunstmatige intelligenties, Toekomst
Subgenre: Anthologie
Dit is een: Boekverfilming

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nieuwe serie gebaseerd op de verhalen van de Amerikaanse SF auteur Philip K. Dick (1928-1982).

Samenvatting

De serie is een anthologie. Dit betekent dat in iedere aflevering een ander verhaal van Philip K Dick wordt verfilmd. Hierdoor heeft de serie geen vaste cast. Verder speelt iedere aflevering zich af in een nieuwe setting.

De verfilmde verhalen zijn o.a. "The Commuter", "The Impossible Planet", "Sales Pitch", "Human Is", "The Father-thing", "The Hood Maker", "The Hanging Stranger" en "Autofac".

Serie Algemeen

Electric Dreams: The World of Philip K. Dick is een nieuwe Brits-Amerikaanse coproductie. De serie zal eerst worden uitgezonden door het Britse Channel 4. In de VS is de reeks te bekijken via Amazon.

Het project staat onder leiding van schrijver en producent Ronald D. Moore (Battlestar Galactica). Er is groen licht gegeven voor 10 afleveringen. Wanneer de serie precies in première zal gaan is echter nog onbekend.

Een van de acteurs die in de serie zal meespelen is Bryan Cranston (Breaking Bad). Hij is tevens één van de uitvoerende producenten.

Andere tv-series gebaseerd op het werk van Philip K Dick: Total Recall 2070 (1999), The Man in the High Castle (2015), Minority Report (2015).

Links