Dark Matter (2015-heden)

Status: Actuele serie
Land van oorsprong: Canada
Zender: Space, Syfy / Sci-Fi Channel
Serie gaat over: Misdaad, Oorlog, Robots & kunstmatige intelligenties, Ruimtereizen, Ruimteschepen, Toekomst
Dit is een: Comic of manga verfilming

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Algemeen

Samenvatting

Het verhaal gaat over zes personen die op een dag plotseling wakker worden aan boord van een schijnbaar verlaten ruimteschip.

Ze hebben echter geen idee wat voor schip het is of hoe ze aan boord zijn gekomen. Sterker nog, de groep kan zich niet eens aan hun eigen identiteit herinneren. Zelfs hun namen zijn onbekend.

De zoektocht naar antwoorden leidt de personages vervolgens naar een aantal schokkende onthullingen...

Serie Algemeen

Dark Matter is een tv-serie gebaseerd op de gelijknamige comicreeks van Joseph Mallozzi en Paul Mullie. Beiden heren zijn geen onbekenden: zij waren als producenten en schrijvers ook verantwoordelijk voor de series Stargate SG-1 en diens spin-offs Stargate Atlantis en Stargate Universe.

In januari 2012 bracht het duo een vierdelige comicreeks uit, die zeer positief werd ontvangen. Destijds lieten Mallozzi en Mullie bij de lancering van het eerste nummer meteen al weten ook graag een Dark Matter tv-serie te willen maken.

Vervolgens maakte de Amerikaanse zender Syfy in oktober 2014 bekend groen licht te hebben gegeven voor een verfilming. De opnamen hiervan vonden plaats in Canada.

Het eerste seizoen ging in juni 2015 in première op de Amerikaanse televisie. Het tweede seizoen was in de zomer van 2016 te zien. Er is inmiddels ook al groen licht gegeven voor een derde seizoen, dat medio 2017 zal worden uitgezonden.

Enkele Stargate Atlantis acteurs hebben verder een terugkerende gastrol in Dark Matter, zoals Torri Higginson en David Hewlett.

Links